Tämä suunnittelutoimisto, Active Theory, on palkittu vuonna 2017 vuoden verkkosivuston suunnittelusta CSS Design Awards:lla. Tämä vuoden 2017 verkkosivusto on Welcome to Hogwarts. Tämä verkkosivusto on suunniteltu Harry Potter- faneille. Verkkosivustolla on interaktiivinen malli Tylypahkasta, joka on Harry Potterin käymä koulu Harry Potter- kirjoissa. Tässä interaktiivisessa mallissa esitellään sitten Tylypahkan koulun ja sen lähialuetta, jota voi tutkia kyseisellä verkkosivustolla.

Tällä suomenkielellä Tervetuloa Tylypahkaan- sivustolla on myös mielenkiintoista tietoa kyseisestä Tylypahkan koulusta. Suunnittelutoimisto Active Theoryn mukaan kyseessä oli mielenkiintoinen projekti, joka toteutettiin niin, että tätä Tylypahkan koulun maailmaa saattoi tutkia omalta tietokoneelta tai vaikka älypuhelimelta.

Haasteena tässä projektissa on ollut, että Tylypahkan koulun maailma on etäisyyksineen mallinnettu oikein ja kokonaisen Tylypahkan koulun mallin saa ladattua itselleen, ja vielä kohtuullisessa ajassa. Myös tämän verkkosivuston kuvitus on todella kaunista katsottavaa, ja tämä on ollut myös suunnittelutoimisto Active Theoryn tarkoitus.

Tämä suunnittelutoimisto sijaitsee Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Suunnittelutoimisto Active Theoryn ovat perustaneet Nick Mountford, Andy Thelander ja Michael Anthony vuonna 2012. He itse kuvailevat suunnittelutoimistoaan rohkeaksi ja luovaksi digitaaliseksi tuotantostudioksi.

Viime aikaisimpana projektinaan he ovat toteuttaneet yhteistyössä muun muassa NASA:n kanssa verkkosivuston, jolla voi toteuttaa oman ajurin, joka toimisi Marsissa. Tässä projektissa he myös kokosivat listan, oikeiden ajureiden pohjalta Marsissa, jossa on lista käytettävistä tarvikkeista. Tämän listan avulla voi toteuttaa oman, myös teoriassa Marsissa toimivan ajurin, rakentamalla sen vaikka autotallissa. Tällä sivustolla kun on myös ohjeet kyseisenlaisen ajurin kokoamiseksi. Listalla olevat osat taas ovat hankittavissa verkosta.

He ovat olleet mukana myös, eräiden mainostoimistojen kanssa, luomassa verkkosivustoa, jossa maailman tunnetuimmat sadut on nähty hieman toisin. Tämä tarkoittaa, että niiden pohjalta on tehtty lyhyitä YouTube- videoita, jotka ovat erilaisia mainoksia.

Ylipäätään suunnittelutoimisto Active Theoryn projektit vaikuttavat selkeästi ymmärrettäviltä, mutta silti innovatiivisilta. Jos haluaa seurata web designin alaa, kannattaa ehkä välillä ottaa selvää, mitä suunnittelutoimisto Active Theory on viime aikoina toteuttanut projektinaan. Tuntuu siltä, että heidän mielenkiintoiset projektinsa myös jatkossa ilahduttavat ja hämmästyttävät.