Täydellinen verkkosivusto yhdistää käytettävyyden ja visuaalisuuden

Hyvin toteutetut verkkosivut ovat parhaimmillaan visualisesti todella näyttäviä. Silmiä hivelevän suunnittelun lisäksi täydellisen nettisivuston kivijalkana toimii helppo, sujuva ja saumaton käytettävyys. Maailman parhaat suunnittelijat onnistuvat yhdistämään työssään nämä kaksi tärkeää verkkosivuston peruselementtiä tavalla, joka erottaa ammattilaisen harrastelijasta.

Kuuluisia verkkosivuston suunnitteljoita

Verkkosivuston suunnittelu ja julkaiseminen on erilaisten alustojen avulla helppoa. Satojentuhansien itseoppineiden tai koulutettujen nettisivujen suunnittelijoiden joukosta nousee esiin useita loistavia suunnittelijoita, jotka ovat hankkineet mainetta ja vakiinnuttaneet asemansa alan edelläkävijöinä. Tässä muutamia heistä.

Sarah Parmenter

Suunnitelun 19-vuotiaana aloittanut Sarah on voittanut vuonna 2012 .net-lehden vuoden suunnitelija palkinnon. Sarahin perustaman suunnittelutoimisto You Know Whon asiakaslistalta löytyvät esimerkiksi superjulkkis Justin Bieber ja puhelinjätti Blackberry. Sarah myös kiertää ympäri maailmaa puhumassa erilaisissa verkkojulkaisuun keskittyvissä tapaamisissa.

Dave Shea

The Zen of CSS Design -kirjan kirjoittamiseen osallistunut Shea on myötävaikuttanut vahvasti verkkosivujen taulukkomuotoisesta suunnittelusta modernimpaan CSS-pohjaiseen suunnitteluun siirtymiseen. Shea on esimerkillään avannut ja näyttänyt CSS:n todellisen poteantiaalin nykyaikaisten verkkosivujen suunnittelun kulmakivenä. Shea on myös aktiivisesti toiminut verkkosuunnittelun yhdenmukaistamisen ja standardien puolestapuhujana.

Ethan Marcotte

Marcotte on ehdottomasti yksi parhaimmista verkkosuunnittelijoista. Jatkuvasti suositummaksi nousevan responsiivisen suunnitelun liikkeellepanijana tunnettu Marcotte on lähes poikkeuksetta puhujana kaikissa alan kuumimissa tapahtumissa maailmanlaajuisesti. Marcotte on julkaissut kaksi kiitosta ja ylistystä kerännyttä kirjaa nettisivujen suunnittelua mullistaneesta lähestymistavastaan. Macrotten kirjat, Responsive Web Design ja Responsive Design: Patterns and Principles, ovatkin kullanarvoista luettavaa kaikille jotka haluavat pysyä verkkosivujen suunnittelun eturintamassa nyt ja tulevaisuudessa.

Sara Soueidan

Soueidan on tunnettu progressiviisen nettisivu-suunnittelun puolestapuhuja ja toteuttaja. Hän on työskennellyt mm. suoratoistopalvelu Netflixille. Soueidanin suunnittelun perusajatuksena on sivuston tärkeimmän sisällön välitön käyttäjälle näyttäminen. Tämän jälkeen rakennetaan kerroksittain lisää yksityiskohtaisempaa sisältöä kävijän nähtäväksi hänen yhteytensä nopeuden mukaisesti.

Lopuksi

Verkkosivujen suunnittelu on jatkuvasti muutoksessa oleva ala. Se mikä tänään on uutta ja kuuminta teknologiaa, saattaa jo vuoden päästä olla historiaa. Vaikka jotkin verkkosivujen suunnittelun perusteet, tärkeimpänä käytettävyys, pysyvätkin muuttumattomana on alan jatkuvan kehityksen vauhdissa pysymisen vaatimuksena alan huippujen ja heidän tekemistensä jatkuva seuraaminen.