HTML, WordPress, JavaScript, CSS… Tälläiset sanat eivät monelle tämän päivän yrittäjälle kerro juurikaan mitään. Miksi pitäisikään? Aika on rahaa ja monilla yrittäjillä, varsinkin aloittevilla yrittäjillä ei ole aikaa istua alas ratkaisemaan tekniikan ja koodauksen kiemuroita. Toimivat nettisivut ovat kuitenkin jokaisen yrityksen yksi avainsanoista. Helppo oikotie on palkata erikseen alan asiantuntija, web-suunnittelun maisteri tai koodaaja, joka tietää mitä tekee. Varsinkin vanhemman sukupolven yrittäjä saattaa välttää teknologian kiemuroita – eihän niitä tarvitse erikseen oppia, kun muut sen osaavat, mutta entäpä jos se olisi yrityksen menestyksen kannalta kannattavaa? Listaamme tässä artikkelissa Web Designer -kurssien hyötyjä.

Web Designin tai suomalaisittain Web-suunnittelun hyödyt kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Jos vain rahaa ja aikaa on panostaa näihin kursseihin, hyödyt yltävät vuosien päähän. Yrittäjä ymmärtää Internetin tärkeyden liiketoiminnassa sekä hallitsee siihen tarvittavat työkalut. On lähes varmaa, että Internetin osuus kilpailussa eri yritysten välillä tulee vain kasvamaan. Kun yrittäjä ymmärtää edes hieman sisällönhallintaa ja hakukoneoptimointia, on hänen helpompi vastata kilpailuun ja alati muuttuviin markkinointistrategioihin. Kurssin käyminen auttaa yrittäjää lisäksi hinnoittelussa ja budjetoinnissa, kuten millaisiin palveluihin kannattaa sijoittaa sekä vertailuun eri palveluntarjoajien hintojen välillä.

Web-suunnittelun kurssi antaa yrittäjälle vapaat työkalut muokata, hallita ja luoda omaa sisältöä. Erikseen palkatun suunnittelijan tuntipalkka saattaa olla kova eikä yhteisymmärrys kulje aina käsi kädessä, tässä tapauksessa yrittäjä itse pääsee suunnittelemaan sivustoaan ja vaikuttamaan siihen, mitä sivustolle tulee esiin ja missä muodossa. Lisäksi kurssin käyneenä hän ymmärtää millainen ilmaisutyyli houkuttelee asiakkaita sekä millaiset värimaailmat, kuvat ja videot miellyttävät silmää.

Nettisivujen hallinta nopeutuu myös ongelmien kannalta. Kaikki ei aina suju suunnitelmien mukaan ja joskus nettisivut jumittavat, romahtavat tai lakkaavat toimimasta. Yrittäjä, joka ymmärtää koodauksesta, kykenee selvittämään ainakin osittain ongelman syyn ja jopa korjata sen. Nettisivujen toimivuutta haittaavat bugit ja ongelmat ovat äärimmäisen tärkeitä korjata niin nopeasti ja tehokkaasti kuin mahdollista, sillä asiakas harvoin vaihtoehtoja selaillessa jää odottamaan, että virhe korjataan, vaan siirtyy seuraavaan vaihtoehtoon.

Laadukkaat Web-suunnittelun kurssit eivät ole ilmaisia, eivätkä yhden yön kursseja. Mikäli aikaa ja rahaa on sijoittaa näihin kursseihin, on sen hyötyvaikutukset pienille sekä suuremmille yrittäjille rahan ja ajan uhraamisen arvoisia.