Verkkosivujen luomiseen tarkoitettu Wix on perustettu vuonna 2006. Sen sanotaan olevan johtava pilvipalvelupohjainen kehitystyökalu verkkosivuille. Wix lupaa tarjota asiakkailleen, niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin, mahdollisuuden luoda kauniita ja ammattimaisia verkkosivukokonaisuuksia. Saatavilla on niin verkkosivuautomaatti, kuin kooditasollekin ulottuva verkkosivujen luontiohjelma. Kaikilla eri työkaluilla voi saada aikaiseksi kauniit, ammattimaiset verkkosivut, jotka muun muassa skaalautuvat nykyaikaisesti mobiilikäyttäjillekin sopiviksi. Wixillä on jo miljoonia käyttäjiä ympäri maailman.

Verkkosivuautomaatti aloittelijoille

Jos verkkosivujen tekeminen ei ole sinulle tuttua, Wixin tarjoama Artificial Design Intelligence (lyhyesti vain ADI, suomeksi suunnittelutekoäly) pystyy luomaan kokonaiset verkkosivut puolestasi. Muutaman helpon kysymyksen pohjalta tämä kotisivukoneena toimiva tekoäly luo toiveidesi mukaiset nettisivut “avaimet käteen” -periaatteella, kuvineen ja teksteineen. Voit muokata sivuja halutessasi ja sovellus tarjoaa ohjeita ja ideoita muokkauksen jokaisessa vaiheessa. Kun verkkosivusi on valmis ja olet siihen tyytyväinen, voit tehdä sivusta julkisen yhdellä hiiren napin painalluksella.

Laajat ominaisuudet kokeneemmille käyttäjille

Verkkosivuosaajana saatat tuntea riittäväksi luoda verkkosivut tarjotuista palasista itse. Jos tahdot saatavillesi paljon erilaisia valmiita verkkosivuratkaisuja tai niiden osia, Wix tarjoaa tähän työkalut. Wix Editorilla (Wixin verkkosivujen muokkausohjelma) voit valita yli 500:sta ammattilaisten luomasta paletista, tai aloittaa täysin tyhjästä. Helpot veto ja pudotus -toiminnot tekevät verkkosivujen luomisesta entistä helpompaa. Voit muokata sivuston eri osat juuri sellaisiksi kuin haluat ja luoda tekstit itse. Wix Editor tarjoaa myös henkilökohtaisen hakukoneoptimointisuunnitelman, jota noudattamalla sivustosi löydetään hakukoneilla helpommin. Erilaiset verkkosovellukset auttavat sivuston ylläpidossa ja voivat auttaa tuoton lisäämisessä.

Koodausalusta verkkosivukoodaajille

Jos tahdot tehdä verkkosivut täysin itsenäisesti JavaScript-koodista alkaen, Wix Code (Wixin verkkosivujen koodausohjelma) voi olla sivulle sopiva ratkaisu. Wix Code sisältää kaikki Wix Editorinkin tarjoamat materiaalit ja ominaisuudet, mutta pääset vielä syvemmälle verkkosivujen luontiprosessiin. Voit vaikuttaa kooditasolla sivujesi lopulliseen ulkonäköön ja toiminnallisuuteen sekä tekstien ja kuvien harmoniaan. Wix Codessa on erillinen tietokanta kuville ja teksteille: pääset muokkaamaan ja päivittämään sisältöjä haluamallasi tavalla sotkeutumatta sivuston muihin ominaisuuksiin. Itseään toistavat verkkosivu-ulkoasut sallivat pitkienkin listojen ja taulukoiden muodostamisen – ja tiedot voi hakea suoraan tietokannasta. Tietoja voidaan myös kerätä erilaisin lomakkein ja kyselyin, jolloin tiedot tallentuvat automaattisesti tietokantaan odottamaan muuta käyttöä.