WordPress on avoimen lähdekoodin verkkosivujen luontialusta. Alueperin WordPress perustettiin ainoastaan blogien luomiseen, mutta tänä päivänä WordPressillä voi luoda lähestulkoon minkä tahansa kaltaisen verkkosivun. WordPress on rakennettu PHP-kielellä ja se käyttää tietojen tallentamiseen ja muokkaamiseen MySQL-tietokantaa. Käyttäjällä ei kuitenkaan tarvitse olla kyseisistä teknologioista minkäänlaista osaamista pystyäkseen luomaan oman verkkosivunsa, vaan WordPress tarjoaa myös totaalisille aloittelijoille mahdollisuuden aloittaa ilman minkäänlaisia esitietoja.

WordPress on 100% ilmainen, mutta se tarjoaa myös maksua vastaan lisäosia ja palveluita. WordPressin ilmaisella versiolla voi kuitenkin jo rakentaa rajattoman määrän erilaisia verkkosivuja ja kyseinen alusta on maailmanlaajuisesti luotettu. Maailmassa on vuonna 2018 kaiken kaikkiaan noin 2 biljoonaa nettisivua yhteensä, joista 10 miljoonasta suosituimmasta 30% on rakennettu WordPressiä käyttäen. Tunnetuimpia WordPressin käyttäjiä ovat muunmuassa TechCrunch, The New York Times sekä CNN.

Miten aloittaa WordPressin käyttö?

Rakentaaksesi verkkosivun WordPressillä, sinulla tulee olla ainoastaan verkkotunnus eli domaini sekä serveri. Verkkotunnuksia reksiteröivät ja myyvät useat eri sivustot ja verkosta etsimällä sekä vertailemalla löytää myös parhaan diilin oikeanlaisen serverin hankkimiseen. WordPress tarjoaa myös valmiiksi isännöityjä sivuja maksua vastaan sivustolla WordPress.com.

Verkkotunnuksen ja serverin hankkimisen jälkeen sinun tulee ainoastaan luoda tunnukset WordPressin sivustolle ja rekisteröidä verkkotunnuksesi saadaksesi sivusi verkkoon. Sitten voit alkaa rakentamaan verkkosivua, joko ainoastaan ilmaisilla ja monipuolisilla WordPressin ominaisuuksilla tai voit myös lisätä haluamiasi maksullisia teemoja ja lisäosia sivustoosi. WordPress tarjoaa laajan valikoiman erilaisia lisäosia ja teemoja, joista osa ovat maksullisia, osa ilmaisia.

Rajoittaako WordPress verkkosivujeni rakentamista?

Alunperin WordPressin tarjoamat ominaisuudet rajoittuivat ainoastaan erilaisten blogien luomiseen, mutta nykyään WordPressillä voi luoda aivan kaikenlaisia sivustoja. Yritysten verkkosivut, e-kaupat, blogit, portfoliot, resumeet, foorumit, sosiaaliset verkostot sekä käyttäjä-sivustot ovat kaikki mahdollisia WordPressillä, itseasiassa kaikki, mitä haluat sivullesi rakentaa onnistuu. WordPress on tämän hetken suosituin alusta esimerkiksi juuri verkkokauppojen luomista varten, mikä lisää WordPressin käyttömukavuutta myös siitä syystä, että verkosta löytyy satoja erilaisia artikkeleita sekä tutoriaalivideoita ratkaisuiksi erilaisiin ongelmiin, joita verkkosivujen rakentaja saattaa kohdata. WordPress ei ehkä ole kaikkein yksinkertaisin verkkosivualusta, mikä maailmasta löytyy, mutta se on ilmainen ja se ei rajoita käyttäjäänsä mitenkään vaan päinvastoin antaa kaikki mahdollisuudet.