Yrityssivuston päivittäminen ja ylläpito kannattaa

Erityisesti yrityksille internetnäkyvyys on tärkeää varsinkin nykymaailmassa. Monen ensimmäinen tiedonhaku koskien yritystä kohdistuukin juuri yrityksen verkkosivuun ja siksi moni yrittäjä täysin turhaan vähättelee sen merkitystä. Eri asiantuntijat jakoivat vinkkejä siihen miten yrityksen kotisivusta saa mahdollisimman edustavan ja asiakkaita houkuttavan.

Funktionaalisuus ja tehokkuus kunniaan

Verkkomarkkinoinnin strategi Bryony Thomas neuvoo kehittämään sivua sellaiseen suuntaan, että sivu on funktionaalinen ja vaikuttava. Funktionaalisuudella Byron viittaa erityisesti siihen, että sivun tulee olla asiakkaalle helppokäyttöinen ja toimiva. Vaikuttavuus puolestaan tulee siitä, että yrityksen sivulla on esimerkiksi ydinasiat esitelty hyvin, mutta aivan kaikkea yrityksen pienimmästä kirjanpidosta lähtien ei tarvitse sivulle tunkea. Vaikuttavuuteen voi pyrkiä myös persoonallisilla kuvilla, jotka kuitenkin heijastavat yrityksen toimintaa. Erityisen särmikkäät kuvat jäävät helposti ihmisten mieleen ja kun ne noudattavat hyvää makua ja välittävät viestiä yrityksen toiminnasta, palaa asiakas varmasti sivuille uudelleenkin.

Kuvien kanssa tarkkana

Vaikka kuvilla on mahdollista viestiä enemmän kuin tuhannella sanalla, varoittaa iStockPhoton luovan suunnittelun manageri Rebecca Swift menemästä liiallisuuksiin kuvien kanssa. Hän neuvoo myös huomiomaan yrityksen tarkoituksen kuvien käytössä ja pohtimaan kuinka paljon kuvat palvelevat yrityksen agendaa. Sisustus- tai matkailusivusto varmasti hyötyy kuvista todella paljon, kirjanpitoyritys ei ehkä niinkään. Myös henkilöiden kuvien postaaminen sivuille voi toimia luottamuksen herättäjänä, kun kyseessä on esimerkiksi pienempi yritys, saattaa potentiaalisista asiakkaista tuntua mukavammalta, kuin näkee sivulla yritystä pyörittävien henkilöiden kasvot.

Sivulle on mahdollista myös kerätä näkyvyyttä

Flyzone sivuston johtaja Gavin Cockerill kertoo, että sivustolle on mahdollista saada näkyvyyttä muun muassa Google Adwordsin kautta. Lisäksi on mahdollista käyttää ulkopuolista tahoa hoitamaan sivun markkinointia ja mainostamista. Tämä onkin tehokasta ja säästää helposti yrittäjän aikaa muuhun, kuten itse yrityksen pyörittämiseen. Cockerill neuvoo kuitenkin tarkistamaan hyvin sen yrityksen, jonka palveluita aikoo käyttää. Yrityksen hyvä maine on tärkeä varsinkin aloittelevalle yritykselle ja internetin aikakaudella myös virheet leviävät nopeasti.

Web desingiin sijoittaminen kannattaa

Oikein suunniteltu yrityksen nettisivu toimii oikein toteutettuna sekä myyntivalttina, että mahdollisena asiakaspalveluna ja tiedonlähteenä asiakkaalle. Hyvään sivustoon sijoittaminen siis kannattaa ehdottomasti käyttää aikaa, sillä se varmasti palkitsee myöhemmin.